EnergiWatch

USA åbner de første raffinaderier siden 2008

Endnu et tegn på den stigende amerikanske olieproduktion: Inden udgangen af året ventes de to første nybyggede olieraffinaderier i USA at være klar til drift.

Den stigende amerikanske produktion af olie betyder, at USA senere i 2014 kan åbne sine første to nybyggede olieraffinaderier siden 2008.

Det skriver U.S. Energy Information Administration i sit nyhedsbrev.

Her peger EIA også på, at produktionen i januar i år var på 17,9 millioner tønder olie om dagen, hvilket var 100.000 tønder mere end på samme tidspunkt i 2013.

Antallet af raffinaderier i USA var dog faldet med et enkelt i forhold til januar 2013, men nu ser det altså ud til, at den udvikling snart vender.

Det er den stigende produktion af råolie fra det nye Bakken felt i North Dakota og Eagle Ford i det sydlige Texas, som har fået energiselskaberne til at sætte penge i nye anlæg. Kinder Morgan regner med at starte et anlæg op til en produktion på 50.000 tønder om dageni i Houston i November, og Dakota Prairie Refining LLC regner forventer at starte et anlæg op til 20.000 tænder om dagen i Dickinson i North Dakota i December.

Oliegiganter evakuerer i kaosplagede irak

IEA: Intet olieeventyr i Irak

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs