EnergiWatch

Irak-bekymringer rammer fortsat oliepriserne

De internationale oliemarkeder fortsætter med at stige i takt med, at kampene mellem militante islamister og regeringstyrker tager til.

Frygten for en forstyrrelse af olie-eksporten fra OPEC's næststørste producent slår igennem på markedet. Bekymringerne ulmer, og det holder olieprisen oppe. Til gengæld var lageropgørelsen fra Department of Energy i tråd med, hvad man kan forvente på den her tid af året, siger chefinvestor Jonathan Barratt fra Ayers Alliance Securities i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske råolielagre viste onsdag et fald på 0,6 mio. tønder i den forgangne uge, ifølge opgørelsen fra det amerikanske
energiministerium. Det var præcis som ventet blandt økonomerne.

IEA: Intet olieeventyr i Irak

Lagrene af benzin steg 0,8 mio. tønder mod det ventede minus på 0,4 mio. tønder, og lagrene af destillater steg 0,4 mio. tønder mod et
ventet fald på 0,04 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 114,50 dollar, hvor den onsdag stod i 113,50 dollar per tønde midt på eftermiddagen.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster torsdag morgen 105,90 dollar mod en pris på 105,40 dollar onsdag ved 17-tiden.

Irak: Oprørere fra Isil angriber Iraks største olieraffinaderi

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs