Maersk Oil åbner vigtigt marked for Rambøll

Rambøll får foden ind på nyt marked for offshoreprojektering i nyt samarbejde med Maersk Oil i den britiske del af Nordsøen.
MATHIAS ØRSBORG JOHANSEN, SHIPPINGWATCH

Det bliver danske Rambøll, som kommer til at projektere en del af Maersk Oils kommende platform i naturgasfeltet ved Culzean i den britiske del af Nordsøen.

Det oplyser selskabet tirsdag i en pressemeddelelse, efter man har vundet kontrakten.

Mere nøjagtigt er der tale om projekteringen af substrukturen på feltets brøndhovedplatform, pæle, stålelementer og fortøjningsanordninger til udskibning, og opgaven kommer til at foregå på 90 meter vand.

Kan dække fem procent

Der er tale om et såkaldt High Pressure High Temperature-felt, og det er ikke bare første gang, Rambøll skal operere på næsten 100 meters dybde - det er også den største struktur af denne type, Rambøll har designet i Nordsøen.

Rambøll køber skotsk ingeniørselskab  

Rambøll lægger heller ikke skjul på, at man gerne vil ind på netop det marked.

"Dette er den første af mange muligheder i Culzean feltet for os som jacket designere, men også for Rambøll Olie & Gas helt generelt. Vi håber, at Maersk Oil UK vil fortsætte samarbejdet, og at Rambøll får chancen for at yde støtte på andre fremtidige udviklingsprojekter,” lyder det fra afdelingsleder for Marine Strukturer i Rambøll Olie & Gas, Bjørn V. Jønsson, i pressemeddelelsen.

Efterforskningsboringer i området har vist, at feltet har potentiale til at dække fem pct. af Storbritanniens naturgasbehov i 2020 til 2021, hvis det udnyttes optimalt.

Projektet forventes afsluttet i oktober 2014.

Grontmij skal masseansætte

Irak-uro holder oliepriserne oppe

Norsk olieselskab falder efter uro i Irak

Rambøll køber skotsk ingeniørselskab

Bliver det økonomiske opsving dræbt i Mosul?

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også