EnergiWatch

Irak-uro holder oliepriserne oppe

De geopolitiske spændinger er stadig i fokus på råvaremarkederne efter weekenden.

Investorerne ser med bekymring på udviklingen i OPEC's næststørste olieproducent, Irak, hvor det er lykkedes hæren at få iværksat en modoffensiv mod jihadisterne i den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil).

De militante har vundet fuld kontrol over en provins og dele af tre andre, siden de mandag i sidste uge indledte deres offensiv med en
uventet intensitet.

Det betyder fortsat høje oliepriser.

"Den vigtigste markedspåvirkning kommer fra Irak. Det er en meget usikker situation. Den hastighed, hvormed oprørerne har gjort fremskridt i Irak, viser, hvor skrøbeligt landet er,# siger chefstrateg Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 112,80 dollar, hvor den fredag stod i 112,40 dollar per tønde midt på eftermiddagen.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster mandag morgen 107,25 dollar mod en pris på 106,60 dollar fredag ved 17-tiden.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs