EnergiWatch

Dansk olieforening tvivler på behov for øget tilsyn

Brancheforeningen Olie Gas Danmark tror ikke, det er nødvendigt, at Energitilsynet både kigger operatøren, men også rettighedshavere på oliefelter i kortene, som man vil i Norge.

Der er stor forskel på olieudvinding i den danske del af Nordsøen og i den norske, og derfor er det heller ikke de samme greb, der skal til, når man fører tilsyn.

Sådan lyder det fra den danske brancheforening Olie Gas Danmark, efter det norske Petroleumstilsyn har indledt en offensiv for at kontrollere rettighedshavere og ikke kun operatørerne i oliefelterne. Ifølge nordmænene har rettighedshaverne nemlig også vigtige forpligtigelser, som det bør kontrolleres, om de lever op til - noget, som det danske Energitilsyn nu også vil overveje.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs