Olieindustrien varmer op til Sverdrup-ordrer

Det Norske Oljeselskap overtager Marthon Oil Norge for omkring 12 milliarder kroner. Det er bl.a. udsigten til ordrer fra det store Johan Sverdrup felt, der er grunden til købet.
Foto: Rosneft
Foto: Rosneft
TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Det Norske Oljeselskap med hovedaktionær og det Kjell Inge Røkke-dominerde Aker i spidsen har indgået en aftale om at overtage Marathon Oil Norge for 2,1 milliarder USD kontant, omkring 12,6 milliarder NOK, ifølge en meddelelse mandag, der citeres af flere norske medier, bla. Dagens Næringsliv.

Ifølge meddelelsen er opkøbet finanseret gennem en lånefacilitet på de 2,1 milliarder USD, som er stillet til rådighed af BNP Paribas, DNB, Nordea og SEB.

Samtidig vil selskabet foretage en rettet aktieemission på 500 millioner USD, eller omkring tre milliarder NOK som del af, hvad betegnes som en langsigtet finansieringsplan.

Aker, der domineres af den norske finansmand Kjell Inge Røkke, deltager i sin andel af emissionen, som ifølge meddelelsen skal sikre finansiering af Det Norske Oljeselskaps arbejdsprogram frem til produktionen kommer i gang på Johan Sverdrup-feltet.

Valiant lander hos Maersk

Olie-franskmænd med ny gigantkontrakt 

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også