EnergiWatch

Brent-olie under pres fra libyske bekymringer

Der er let pres på den europæiske oliekvalitet Brent mandag morgen.

De seneste dages eskalerende sammenstød mellem grupperinger i Libyen får bekymringerne om et eventuelt leveranceproblem fra det nordafrikanske land til at stige.

Men mens Brent-prisen ligger højere end før den forlængede weekend, er der mindre prisfald på den amerikanske West Texas Intermediate-olie.

Stigende lagre i USA og en amerikanske produktion, der nu er på det højeste niveau i 28 år, er med til at lægge pres på markedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 109,95 dollar, hvor den torsdag eftermiddag inden Store Bededag stod i 109,60 dollar per tønde.

En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster mandag morgen 101,75 dollar mod en pris på 102,00 dollar torsdag ved 17-tiden.

Maersk Oil: Vigtig milepæl i Nordirak 

Den sorte pengemaskine tilbage på sporet

Medie: Mærsk finder olie i Kurdistan 

Verdens olieforbrug stiger

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs