Maersk Oil: Vigtig milepæl i Nordirak

Maersk Oil bekræfter over for ShippingWatch, at oliesatsningen i den kurdiske del af Irak nu bliver en reel forretning. En positiv udvikling og en vigtig milepæl i Kurdistan, siger landechef.
Foto: Maersk
Foto: Maersk
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Maersk Oil kan nu fortælle, at satsningen i Kurdistan i det nordlige Irak er på rette spor. Glædeligt nyt, siger Esbern Hoch, Country Manager for Kurdistan i en kommentar til ShippingWatch:

”Maersk Oil er glade for, at Swara Tika-fundet fra 2011 nu officielt er erklæret kommercielt. Det er en positiv udvikling og en vigtig milepæl for vores forretning i den Kurdistan region i Irak," siger han.

Kommentaren kommer, efter at HKN Energy, som Maersk Oil ejer 30 pct. af, i et Dallas News annoncerede, at man planlægger at begynde produktion allerede sidst i maj fra to brønde, der til sammen vil give 25.000 tønder olie om dagen.

Men det er dog stadig på et tidligt stadie, og derfor er det svært at sige for meget om potentialet. Der er stadig usikkerheder, understeger Esbern Hoch.

"Et hovedelement i at gøre udvikling af feltet mulig er de betydelige resultater, som den regionale regering i Kurdistan(KRG) har lavet med at etablere infrastruktur og fremtidige mulighed for eksport af olie og gas.  Det er meget arbejde forude, og vi ser frem til at fortsætte med efterforsknings- og udviklingsaktiviteter i regionen.”

Medie: Mærsk finder olie i Kurdistan

Nordmænd finder sikkerhedsbrist hos Maersk Drilling

Maersk Drilling: Vi bliver ved med at investere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter