EnergiWatch

Ordrerne vælter ind hos norske Kongsberg

Nye kontrakter hos den norske maritime leverandør Kongsberg i første kvartal banker selskabets ordrebog op på højeste niveau siden 2009.

Foto: Songa Offshore

Den store norske leverandør til den maritime industri,  Kongsberg, slog rekord i første kvartal af 2014 med en ordreindgang til både marine- og forsvarssegmenterne på i alt 8,6 mia. norske kr. En ordretilgang, der giver selskabet den største ordrebog siden 2009, skriver Kongsberg i regnskabet.

CEO Walter Qvam beskriver kvartalet som på en gang positivt og udfordrende.

"Gruppen har aldrig haft en større tilstrømning af nye ordrer i løbet af et kvartal, og vi er meget glade for at se, at vores ordrebog er vokset til næsten 20 mia. norske kroner," udtaler han i en kommentar til regnskabet.

I februar blev Kongsberggruppen ifølge Dagens Næringsliv sigtet for korruption i forbindelse med kontrakter til Rumænien fra 1990erne og frem mod 2008. Men det ser altså ikke ud til at have påvirket koncernens forretning synderligt, selvom det må være blandt de begivenheder, som Walter Qvam beskriver som udfordrende.

Selskabet havde en omsætning på 3,9 mia. norske kroner mod 4,03 mia. norske kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 446 mio. norske kroner, der lå lidt højere i samme periode sidste år med 500 mio. norske kroner.

Kongsberg arbejder inden for flere segmenter med forretningsområderne Kongsberg Maritime, Kongsberg Defence Systems, Kongsberg Protech Systems og Kongsberg Oil & Gas Technologies.

Bonus-regn hos norsk olieleverandør

Norsk olieværft venter stor forretning i år 

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs