EnergiWatch

Norsk olieværft venter stor forretning i år

Kværner, der leverer udstyr til olieindustrien, opnåede en fremgang på 30 pct. i omsætningen i første kvartal i forhold til samme periode sidste år.

Kværner har levet godt af olieindustriens investeringer i første kvartal i år. Værftet, der laver offshore platforme og onshore fabrikker, fik en omsætning i første kvartal på 3,48 mia. NOK. En stigning på 31 pct. i forhold til første kvartal året før.

Første kvartal var ikke kun positivt på omsætningen. Indtjeningen kunne mere end følge med og steg med 55 procent. Driftsresultatet (EBITDA) lå i første kvartal 2014 på 170 mio. NOK.

Se hele regnskabet her

Ordrebogen er vokset med projekter for 1,3 mia. NOK i første kvartal, hvilket er meget anderledes end kvartalet året før.

"Det her er en industri med en høj grad af gennemsigtighed i forhold til, hvornår man kan forvente nye projekter. Vi vidste allerede for et år siden, at vi ville få en periode på 12-18 måneder med relativt få projektopgaver. Det har ikke været og er ikke i dag en stor bekymring for os, da vi allerede for et år siden havde et ordrekatalog på næsten 30 mia. NOK," siger Jan Arve Haugan, CEO i Kværner i en pressemeddelelse.

"Ved udgangen af første kvartal 2014 var vores ordrekatalog på næsten 20 mia. NOK, hvilket vil blive afspejlet i høj aktivitet dette og næste år. Samtidig er der mange nye projekter i udbud i 2014 og 2015. Vi er optimistiske for Kværners muligheder i vores nøglemarkeder," siger han.

Kværner omsatte i 2013 for 13 mia. NOK.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs