EnergiWatch

Dansk skiferhåb lever stadig

Skifergas kan måske give Danmark et nyt fossilt energieventyr, som det er sket i USA - men udfordringerne er meget anderledes i Europa og Danmark. Det fortæller Henrik Nicolaisen, chef for franske Totals gasjagt i Danmark, som stadig venter på første prøveboring.

Foto: Mieko Mahi, AP _ Statoil - Statoil

Mens en eksplosiv udvinding af amerikansk skifergas har sendt energipriserne i bund i USA, er der stadig langt til et muligt dansk gennembrud. For selv om prognoser har vist, at Danmark kan have enorme mængder af skifergas i undergrunden, har det eneste danske skifergasprojekt mødt en stribe forhindringer.

I 2010 fik franske Total to efterforskningslicenser i Nordjylland og i Nordsjælland, men selskabet mangler fortsat at lave den første efterforskningsboring i Frederikshavn. Den er blevet udskudt i mere end et år, fordi 5.000 underskriftsprotester fra lokalbefolkningen i Frederikshavn fik kommunen til at bede om en fuld VVM-redegørelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet) for boringen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs