EnergiWatch

Exxon ændrer ikke planer i Rusland

Krisen mellem Rusland og Vesten får ikke oliegiganten Exxon til at ryste på hænderne.

Det amerikanske olieselskab Exxon fortsætter med planerne om bore i den russiske del af det arktiske hav i samarbejde med Rosneft, selvom det forværrede forhold mellem Rusland og Vesten har øget risiciene. Boringerne, der starter til sommer, ventes at indeholde ni milliarder tønder olie, hvilket svarer til mere end en tredjedel af Exxons nuværende reserver. Det skriver Financial Times.

"Alle de aktiviteter, som vi oprindeligt havde planlagt i år er undervejs," udtalte Exxons vicedirektør for investorrelationer, David Rosenthal.

Exxon Mobil overgår forventninger

Intet valg

Ledelsen i Exxon håber, at et langsigtede perspektiv opvejer den nuværende situation. Ifølge eksperter har Exxon dog ikke noget valg. Selskabets produktion faldt i første kvartal med 5,6 pct. sammenlignet med sidste år, hvilket blot er det seneste fald i produktion over det sidste årti og selskabet har været tvunget til at investere kraftigt i nye pumper hvert år.

Et estimat fra Rosneft vurderer desuden, at en fjerdedel af verdens tilbageværende olie- og gasreserver findes i russisk territorium, så de vestlige energiselskaber har generelt ikke råd ikke ignorere Rusland, når andre olierige stater favoriserer deres egne statskontrollerede energiselskaber.

Putin overvejer udelukkelse af olieselskaber

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs