EnergiWatch

Borerig skaber 500 job i Odense

Når Maersk Drillings rig skal på værft hos Fayard de næste 75 dage fra i morgen skaber det 500 job i Odense.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drillings jack-up rig Maersk Gallant skal  til eftersyn i Odense på Fayard. Eftersynet tager 75 dage og kommer til at beskæftige 500 i byen. Værdien på kontrakten er omkring 100 mio. USD.

"Det er altid en udfordring at tage en rig på værft, da vi mister indtjening i den periode, den er på værft. Men det er nu fjerde gang, vi arbejder sammen med Fayard, og vi ser frem til samarbejdet om Maersk Gallant," siger Claus V. Hemmingsen, CEO i Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Maersk Drilling er også i gang med at skabe arbejdspladser internt på grund af den høje vækst i offshoresektoren.

"Maersk Drilling har en ambitiøs vækststrategi, der betyder, at vi lige nu er i gang med en stor kampagne for at rekruttere 3.000 nye kolleger til vores virksomhed over de næste fire år," siger Claus V. Hemmingsen.

Maersk Gallant er en stor opgave for Fayard, der i sidste uge fortalte til ShippingWatch, at de følte sig presset af polske reparationsværfter.

"Antallet af reparationsværfter i Skandinavien har stort set været status quo de sidste par år, siden flere nybygningsværfter i Norge konverterede til reparation. Men udviklingen har ikke været markant de sidste par år. Men i Gdansk og Gdynia-området har de polske værfter, Remontova, Nauta og andre, som vi er oppe imod, til gengæld  og i væsentlig omfang udvidet deres aktiviteter," sagde adm. direktør for Fayard Thomas Andersen til ShippingWatch i sidste uge.

Bore-nordmænd sælger fra

Derfor sank kæmpe borerig

Wärtsilä efter ordrefald: Vækstgrundlag er på plads

Maersk-konkurrent fyrer 40

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs