EnergiWatch

Derfor sank kæmpe borerig

En menneskelig fejl var årsagen til, at Deepsea Aberdeen sank kort inden nytår, efter at den havde været til reparation i Sydkorea.

Deepsea Aberdeen på vej ned. | Foto: gCaptain

Der lå ingen tekniske brølere bag, da den enorme borerig Deepsea Aberdeen sank i Sydkorea i december sidste år og 900 måtte evakueres.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Det fortæller Gisle Johanson, pressetalsmand i Odfjell Drilling, til sysle.no.

"Det var en fejl, som skete i forbindelse med arbejde i skroget. Der blevet åbnet en luge, som ikke skulle være åbnet," siger han til sysla.no.

Kan koste koreanere fremtidige ordrer

Riggen var på vej væk fra Daewoos værft i Sydkorea, da ulykken, som var en stor streg i regningen for den norske rig-ejer, skete. Ifølge pressetalsmanden forventer Odfjell nu først at kunne overtage riggen i oktober eller november.

Der blevet åbnet en luge, som ikke skulle være åbnet

Gisle Johansen, presseansvarlig Odfjell Drilling

Der var ingen medarbejdere, der kom til skade, da Deepsea Aberdeen sank, men episoden kan få indflydelse på, hvem der får tildelt nye kontrakter på byggerier af olieplatforme, lød det efter ulykken fra flere branchekilder ifølge norske medier.

Flere uheld

En rapport fra konsulentfirmaet Rystad Energy sagde sidste år, at norske værfter kan konkurrere med de billigere asiatiske konkurrenter, fordi de har en højere leveringssikkerhed.

Uheldet er ikke det eneste, selskabet har været igennem på det seneste. I sommeren 2013 begyndte platformen Island Innovator, som Odfjell stod for operationen af, at tage vand ind.

Norsk olieplatform tager vand ind

Maersk-konkurrent fyrer 40

Som det fremgår af videoen herunder, er det en stor boreplatform, der havnede på havnens bund, og som Odfjell Drilling først kan forvente at få leveret i efteråret efter mange måneders forsinkelse.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs