EnergiWatch

Oliekæmpen Aker deler sig i to

Til september vil norske Aker Solutions, der leverer serviceydelser til olieindustrien, være splittet op i to selskaber.

Foto: Aker Solutions

Norske Aker Solutions, der beskæftiger sig med olieservices, vil splitte sig op. Det sker for at bedre at kunne specialisere sig på sine forskellige markeder, så man bedre kan agere i en omend meget konkurrencepræget verden.

Meddelelsen kommer samtidig med, at selskabet har præsenteret en omsætning for første kvartal på 11,2 mia. norske kr. mod ventet 11,3 mia. norske kr. ifølge TDN. Driftsresultatet skuffede, da det endte på 687 mio. norske kr. mod estimeret i markedet 764 mio. norske kr.

Fremover vil Aker Solutions, der kan spore sine rødder helt tilbage til 1800-tallet, bestå af aktiviteter inden for undervandsoperationer, ingeniørarbejde og vedligeholdelse samt såkaldte "modifications and operations", MMO.

De nuværende forretninger inden for boreteknologi, service af oliefelter og systemer bliver ført over i et nyt selskab, der har fået navnet Akastor. De vil stå som selvstændige selskaber med Akastor som investor.

"Disse forretningsområder, der har signifikante operationelle, tekniske og kommercielle forskelligheder, vil få større strategisk frihed til at udvikle sig individuelt gennem både organisk vækst og opkøb," skriver Aker Solutions.

Opdelingen af Aker Solutions vil blive gennemført til september og begge selskaber vil være noteret på børsen i Oslo.

Olie-kæmper går sammen

Nordmænd vinder vild Angola-kontrakt

Nordmænd vinder milliardordre i Brasilien

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs