EnergiWatch

Se Norges placering på rangstien for olie og gas

Norge er et af de største lande for produktion og eksport i verden. Se hvor stor her.

Foto: Marit Hommedal - Statoil

En ny opgørelse fra det amerikanske Energy Information Administration har opgjort, hvor Norge ligger, når det kommer til eksport af olie og gas. Landet ligger på en tredjeplads for gaseksporten, mens landet befinder sig på en 12. plads på listen over olieeksportører.

Læs hele rapporten her

I alt eksporterede Norge sidste år 1,19 mio. tønder råolie pr. dag. Heraf gik 92 af hver 100 tønder til europæiske lande. De største importører af den norske olie var England, Holland, Tyskland, Sverige og USA. Se herunder, hvordan olien blev fordelt.

"Norge er en vigtig leverandør af olie og naturgas til Europa. Selvom Norges råolieproduktion er faldet siden 2001, har Norge gjort adskillige opdagelser af oliefelter på den norske kontinentalsokkel og er fokuseret på stigende olieudvinding i produktionsfelter. Norges naturgasproduktion faldt en smule i 2013 fra det foregående år, imidlertid er landet verdens tredjestørste eksportør af naturgas," skriver EIA om Norges produktion.

Kilde: EIA

Statoil brager frem

Generelt sivende oliepriser trods Ukraine-uro

Den vigtigste ressource er ikke olie, men vand

Gas-eventyr forsinker overgangen til grøn energi

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs