Lange udsigter for amerikansk råolie-eksport

Det kan have lange udsigter for de tankrederier, der ønsker at sejle råolie fra USA. Tidligst i 2019 vil eksport fra USA blive tilladt, vurderer Bank of America.
Foto: LM Wind Power
Foto: LM Wind Power
AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT, SHIPPINGWATCH

Det amerikanske forbud mod at eksportere råolie vil formentlig først bliver hævet i 2019, vurderer Bank of America. Det skriver Bloomberg.

Det eneste, der kan ændre forbuddet,  vil være et kollaps af de amerikanske råoliepriser i landet, vurderer banken. Men der kan gøres nogle ændringer, så forbuddet ikke er helt så stramt, for eksempel kan det være, at eksport til Canada eller Mexico bliver tilladt, hvilket ikke vil kræve en decideret lovændring.

Der er ellers blevet opfordret til lempelser af forbuddet mange gange - både fra olieselskabernes side, men også fra blandt andre canadiske politikere. Den amerikanske regering har dog ikke været tæt på at ophæve forbuddet endnu. Frygten for skyhøje benzinpriser i landet er for høj.

Amerikansk skifer fortsætter boom

Forbuddet sammenholdt med den amerikanske Jones Act-regler om at kun amerikanskbyggede skibe med amerikansk flag og besætning må transportere olie rundt i USA, gør, at der på nuværende tidspunkt er ophobet store lagre af råolie. Lagrene er nærmest ved at oversvømme det amerikanske oliecentrum Houston, hvor mange af olielagrene ligger. 

The American Petroleum Institute, der repræsenterer den amerikanske olie- og gasindustri i Washington, forbereder et juridisk angreb på eksportforbuddet, skriver Bloomberg. En ophævelse vil gøre det muligt for USA at eksportere 1,5 mio. tønder olie om dagen, hvilket vil gøre USA til en af verdens 10 største eksportører af råolie, vurderer konsulentfirmaet JBC Energy.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Lykken er en oliebrønd i baghaven

USA svømmer i olie

USA's oliecentrum flyder over med olie

Statoil: Mindre tjæresand - mere klimaskade

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også