EnergiWatch

Maersk Oil henter nye folk til ledelsen

Maersk Oil har hentet to nye erfarne oliefolk ind som henholdsvis ny finansdirektør og driftdirektør.

Foto: Maersk Oil

To nye spillere i Maersk Oils ledelse skal være med til at sikre selskabets genopretning. Ifølge Berlingske Business drejer sig om australske Graham Talbot og amerikanske Gretchen Watkins, der skal være henholdsvis finansdirektør og drifstdiretør.

Begge har stort kendskab til branchen med 25 års erfaring fra globale olieselskaber som Shell, BG Group og BP. En erfaring der skal danne grobund for Maersk Oils videre færd, efter en tid med flere bump på vejen. 2013 gik eksempelvis langt fra som forventet, hvor 15 ud af 25 efterforsknings- og vurderingsbrønd viste sig at være tørre, mens en faldende oliepris satte indtjeningen under pres.

Om branchens udfordringer siger Gretchen Watkins til Maersk Post:

"Industrien står over for en mere og mere vanskelig tid i forhold til at få adgang til profitable ressourcer. Om det drejer sig om adgang til tidligere ikke-kommercielle oliereserver gennem ny teknologi, eller ressourcerige lande, der udformer mere restriktive aftaler, så ser vi nye og mere komplekse udfordringer," siger hun.

Maersk Oil: Fremragende Sverdrup-boring

Mærsk sælger Danbor

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs