Mærsk sælger Danbor

A.P. Møller-Mærsk sælger det esbjergensiske datterselskab Danbor, der bl.a. arbejder med logistik og vedligehold i offshoreindustrien.
Foto: Danbor
Foto: Danbor
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller - Mærsk fortsætter frasalgene og har nu indgået aftale om at sælge hovedparten esbjergensiske datterselskab Danbor.

Danbor, som har 500 ansatte og omsatte for mere end 500 mio. kr. i 2013, er solgt til Norsea Group, fortæller A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Det 40 år gamle selskab tjener sine penge i offshorebranchen ved at levere en række reparations-, logistik- og servicefunktioner til både olie-, gas- og vindindustrien.

Mærsk og Norsea oplyser ikke noget om salgsprisen.

"Danbor er et sundt og veldrevet selskab, som ikke er en del af vores strategiske fokus og derfor fortjener en dedikeret ejer, som vil kunne udvikle forretningen yderligere," udtaler Jakob Thomasen, chef for Maersk Oil, i meddelelsen.

Et af Danbors datterselskaber, Maersk H2S Safety Services, overgår dog ikke til Norsea, men bliver i stedet indlemmet under Maersk Training.

Danbor er det seneste af en lang række frasalg i A.P. Møller - Mærsk. Alene i 2014 har den lyseblå koncern solgt 15 supertankere, det meste af sin aktiepost i Dansk Supermarked, samt redningsbådvirksomheden Nadiro.

Salget af Danbor, der allerede var rygtet i januar i år i Børsen, ventes gennemført inden udgangen af april.

Avis: Mærsk vil sælge offshore-selskab

Danbor indgår hollandsk samarbejde

Norge indleder stort samarbejde med Brasilien

Danbor-selskab vil være dobbelt så stort i Brasilien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også