Alfa Laval køber Frank Mohn for 13 mia NOK

Alfa Laval har opkøbt norske Frank Mohn, en førende leverandør inden for marine og offshorepumpesystemer. Det vil konsolidere selskabets position som leverandør til marine og offshore, oplyser Alfa Laval.
Foto: Kjetil Alsvik - Statoil
Foto: Kjetil Alsvik - Statoil
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Alfa Laval har lavet en markant investering og opkøbt norske  Frank Mohn for 13 mia. NOK, oplyser selskabet.

Frank Mohn er ifølge Alfa Laval en førende producent af dykpumpesystemer til marine og offshore markederne, og med opkøbet konsoliderer Alfa Laval sin position som leverandør til disse markeder, fremgår det.

“Frank Mohn er et succesfuldt selskab, som vi har fulgt tæt i mange år. De har højt kvalificerede medarbejdere, produkter af høj kvalitet og er markedsleder inden for segmenter med attraktive langsigtede vækstmuligheder,” siger Lars Renström, President og CEO for Alfa Laval Gruppen.

Offshoregigant finder tegn på bestikkelse

“Kombinationen af Frank Mohn og Alfa Laval vil medføre en meget attraktiv portefølje af produkter, systemer og serviceydelser, og det vil styrke vores førende position som leverandør af vitale løsninger med et uovertruffent serviceniveau til skibe og offshore olie- og gasproduktionsenheder.”

Med i købet hører også varemærket Framo. Frank Mohn, der har hovedsæde i Bergen, Norge, beskæftiger ca. 1.200 medarbejdere, og havde en omsætning på 3,4 milliarder NOK og en ordretilgang på 6,1 milliarder NOK i 2013.

Subsea 7 vinder stor Brasilien-kontrakt

Ifølge meddelelsen er EBIT-marginen væsentlig højere end Alfa Laval-gennemsnittet.

Frank Mohns primære produkt til marinesegmentet er dykpumpesystemet, som spiller en rolle for produkt- og kemikalietankskibe og sikrer en sikker og fleksibel lasthåndtering med kortere tid i havn og færre ballastsejladser. Selskabet laver også pumpesystemter til offshore installationer, herunder løft af havvand, vandindsprøjtning og brandslukningssystemer.

Maersk Oil forlænger aftale på olierig

Alfa Laval forventer, at synergierne mellem de to virksomheder vil være ca. 120 millioner NOK om året, hvilket vil blive gradvist realiseret over en treårig periode.

Bestyrelsesformand for Frank Mohn, Trond Mohn siger:

"Konsolidering og globalisering finder sted i alle industrier. Vi har vist, at vi er konkurrencedygtige i kraft af innovation, kvalitet og et langsigtet syn på vores kunderelationer. Alfa Lavals engagement og fokus på kvalitetsprodukter til et internationalt marked er en arv, vi deler,”  siger han.

Købet skal godkendes af myndighederne, og når handlen er afsluttet, er tanken at inkludere Frank Mohn og produktmærket Framo i Alfa Lavals Marine & Diresel division ledet af Peter Leifland (billedet), Vice President for Alfa Laval Gruppen. Frank Mohn vil fortsat have den nuværende ledelse og udgøre et nyt segment i divisionen.

I løbet af de sidste otte år har Alfa Laval købt 20 selskaber med en samlet omsætning på købstidspunktet på ca. 7,5 milliarder SEK, fremgår det.

Denne artikel er leveret af EnergiWatch' søstersite ShippingWatch.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også