EnergiWatch

Maersk Oil forlænger aftale på olierig

I en aftale til 52 mio. dollar forlænger Maersk Oil nu lejen af olieriggen Energy Enchancer.

Foto: Maersk

Maersk Oil har udnyttet en option og forlænget sin kontrakt på jack up-riggen Energy Enchancer med et år. Det oplyser Northern Offshore, der ejer riggen, ifølge TDN Finans.

Kontraktforlængelsen øger Northern Offshores ordrebog med omkring 52 mio. dollar, der svarer til omkring 281,5 mio. kr. Dermed har Maersk Oil nu udnyttet to af tre mulige etårige optioner på riggen. Forlængelsen gælder fra midten af juli i år.

Energy Enhancer er en såkaldt harsh environment jack up-rig, der kan operere i hårdt vejr på op til 91,5 meter vand. Riggen er bygget i 1982 og har tidligere været ejet af Maersk Drilling under navnet Maersk Enhancer.

Maersk Oil går tilbage som ventet

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs