EnergiWatch

Shell trækker stikket i Danmark

Salget omfatter både Shell Raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og samtlige tankstationer.

Det er snart slut med dem her i Danmark.

Efter mere end 100 år i Danmark trækker hollandske Shell stikket i Danmark, skriver Ritzau.

Der er endnu ikke sat nogen tidshorisont på, hvornår salget, der omfatter alle aktiviteter, skal være afsluttet. Shell beskæftiger omkring 450 personer i Danmark.

Shell har i dag et raffinaderi i Fredericia, som producerer mere end en tredjedel af alle de brændstof-produkter, som danskerne bruger. Derudover har Shell mere end 300 tankstationer rundt på tværs af Danmark, hvor der er 2.500 ansatte gennem forpagtere, oplyser selskabet ifølge Ritzau.

Det har endnu ikke været muligt for EnergiWatch at få en kommentar fra Shell. Men det bliver ikke nemt at sælge, forudser den andelsejede konkurrent OK.

"Generelt har det været svært, hvis nogen har sat tankstationer til salg. Folk har ikke stået i kø," siger kommunikationsdirektør Lene Bonde til EnergiWatch.

Kunne I finde på at købe?

"Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt," siger hun.

Shell har tidligere barslet en exit fra Danmark. Det enorme selskab har en politik om, at man trækker sig fra et marked, hvis man ikke er markedsdominerende eller tjener penge.

På den baggrund giver dagens nyhed god mening.

For bare en måned siden solgte Shell stort fra i Australien, hvor et olieraffinaderi og 870 benzinstationer blev afhændet for 2,6 mia. dollar til tradinghuset Vitol.

Shell i stort australsk frasalg

Mere fra EnergiWatch

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs