EnergiWatch

Mærsk slår bak efter storudsalg af aktier

Dødsboet efter Mærsk Mc-Kinney Møller har solgt aktier til en værdi af lige under 4 mia. kr., hvilket medfører fald i aktiekursen.

Foto: Maersk Drilling

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk sejles agterud på det danske aktiemarked onsdag morgen.

Dødsboet efter Mærsk Mc-Kinney Møller har solgt aktier til en værdi af lige under 4 mia. kr. baseret på slutkursen tirsdag. Salget blev gennemført som en accelereret bookbuilding rettet mod institutionelle investorer.

Udbuddet blev overtegnet, men afregningskursen ved auktionen lå et stykke under tirsdagens slutkurser.

"Vi hører, at aktierne er placeret til 62.000 for B-aktien og 58.000 kr. for A-aktien. Det er en rimelig rabat, og det er også derfor, at vi ser aktien falde ned mod det niveau," siger aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

B-aktien i A.P. Møller - Mærsk falder 2,7 pct. til 63.250 kr., mens A-aktien dykker 3,3 pct. til 60.350 kr.

Dødsboet efter Mærsk Mc-Kinney Møller har ikke haft problemer med at afhænde en større aktiepost i A.P. Møller - Mærsk. Det skriver dødsboets bestyrer, Henrik Dahl, i en pressemeddelelse.

I alt er der afhændet 38.984 A-aktier og 20.796 B-aktier fra dødsboet til at skaffe likvider til "betaling af skatter og afgifter" i boet.

"A-aktierne blev solgt til institutionelle investorer gennem en overtegnet bookbuilding," skriver Henrik Dahl i en meddelelse.

Tirsdag aften skrev dødsboet, at det ville afhænde 41.000 A-aktier og 20.796 B-aktier via den nu gennemførte bookbuilding.

"Dødsboets resterende aktier i A.P. Møller-Mærsk er i umiddelbar tilknytning til bookbuildingen blevet udlagt til boets arvinger," skriver Henrik Dahl.

Maersk Drilling: Olieselskaber tilbyder kortere kontrakter

Maersks satsning på olie møder hårde bump

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs