Mærsk slår bak efter storudsalg af aktier

Dødsboet efter Mærsk Mc-Kinney Møller har solgt aktier til en værdi af lige under 4 mia. kr., hvilket medfører fald i aktiekursen.
Foto: Maersk Drilling
Foto: Maersk Drilling

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk sejles agterud på det danske aktiemarked onsdag morgen.

Dødsboet efter Mærsk Mc-Kinney Møller har solgt aktier til en værdi af lige under 4 mia. kr. baseret på slutkursen tirsdag. Salget blev gennemført som en accelereret bookbuilding rettet mod institutionelle investorer.

Udbuddet blev overtegnet, men afregningskursen ved auktionen lå et stykke under tirsdagens slutkurser.

"Vi hører, at aktierne er placeret til 62.000 for B-aktien og 58.000 kr. for A-aktien. Det er en rimelig rabat, og det er også derfor, at vi ser aktien falde ned mod det niveau," siger aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

B-aktien i A.P. Møller - Mærsk falder 2,7 pct. til 63.250 kr., mens A-aktien dykker 3,3 pct. til 60.350 kr.

Dødsboet efter Mærsk Mc-Kinney Møller har ikke haft problemer med at afhænde en større aktiepost i A.P. Møller - Mærsk. Det skriver dødsboets bestyrer, Henrik Dahl, i en pressemeddelelse.

I alt er der afhændet 38.984 A-aktier og 20.796 B-aktier fra dødsboet til at skaffe likvider til "betaling af skatter og afgifter" i boet.

"A-aktierne blev solgt til institutionelle investorer gennem en overtegnet bookbuilding," skriver Henrik Dahl i en meddelelse.

Tirsdag aften skrev dødsboet, at det ville afhænde 41.000 A-aktier og 20.796 B-aktier via den nu gennemførte bookbuilding.

"Dødsboets resterende aktier i A.P. Møller-Mærsk er i umiddelbar tilknytning til bookbuildingen blevet udlagt til boets arvinger," skriver Henrik Dahl.

Maersk Drilling: Olieselskaber tilbyder kortere kontrakter

Maersks satsning på olie møder hårde bump

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter