EnergiWatch

Maersks satsning på olie møder hårde bump

Maersk Oil har langt færre vellykkede oliebrønde end planlagt. Samtidig ser Maersk stigende risiko for faldende oliepriser. Det sætter olieforretningen under heftigt pres.

Foto: Helge Hansen - Statoil

Bedst som det kritiske fald i A.P. Møller - Mærsks olieproduktion har forbedret sig, støder oliedivisionen ind i nye problemer. I 2013 er det slet ikke gået som håbet med at finde ny olie, og ud af 25 lovende efterforsknings- og vurderingsbrønde har 15 af dem vist sig så tørre, at de lovede mere, end de kunne holde. Samtidig sætter en faldende oliepris indtjeningen under pres sammenlignet med tidligere, da oliedivisionen skovlede penge ind.

Skuffelsen med de tørre brønde betyder, at de ikke giver kommerciel mening for Mærsk. Mærsk lægger ikke skjul på, at antallet af succesfulde brønde er lavere end forventet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs