EnergiWatch

Nigeriansk olieselskab vil børsnoteres i London

Det afrikanske selskab Seplant blev stiftet for bare 5 år siden.

Foto: Seplant

Det nigerianske olieselskab Seplant annoncerede tirsdag planer om at gennemføre en børsnotering i London og den nigerianske by Lagos. Ifølge Financial Times vil det markere en tilbagevenden for notering af selskaber inden for råstofudvinding på det britiske børsmarked, hvor nogen af de tidligere har vist sit kontroversielle.

Seplat blev grundlagt så sent som i 2009 af to nigerianske forretningsmænd, og de søger at rejse 500 mio. dollar til selskabet ved at sælge nye aktier. Det oplyser personer med kendskab til situationen til Financial Times. Aktierne vil give nye investorer en ejerandel på 25 pct. i selskabet, som dermed står til at få en markedsværdi på 2 mia. dollar.

Lykkes det at gennemføre noteringen vil det være den største nynotering af et olieselskab i London i adskillige år, skriver Financial Times endvidere og peger på, at der i løbet af det seneste årti er blevet gennemført flere omdiskuterede noteringer af selskaber fra udviklingslande.

Specifikt peger finansavisen på, at noteringerne af kasakhstanske ENRC og indonesiske Bumi var stærkt belastede for omdømmet for børsmæglerne i London, som tillod at notere tvivlsomme selskaber.

Siden da er UK Listing Authority blevet søsat for at agere kontrollør for London Stock Exchange, hvilket dog primært er i forhold til de helt store noteringer.

Seplat har en olieproduktion på 60.000 tønder om dagen gennem sin ejerandel på 45 pct. i tre oliefelter i det Niger-deltaget, som selskabet erhvervede fra et Shell-ledet konsortium i 2000.

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs