EnergiWatch

Gazprom styrtdykker efter Ukraine-uro

De russiske aktier rammes mandag formiddag hårdt.

Det toneangivende Micex-index ligger ved 9.15-tiden dansk tid til et fald på 10,1 pct., efter at konflikten mellem Ukraine og Rusland på Krim-halvøen er taget til i styrke i weekendens løb. Aktiemæssigt er det den største nedtur i Moskva siden november 2008.

Det store russiske energiselskab Gazprom er blandt taberne og falder 13 pct.

Heller ikke Ruslands valuta, rublen, er kommet godt fra start mandag. over for euro svækkes rublen til 50,21 - det laveste niveau siden euroens indførelse. Fredag eftermiddag gik der 49,51 rubler per euro. Rublen har dog rettet sig lidt fra et niveau på 50,90 rubler per euro, da det stod værst til.

Den russiske centralbank har meddelt, at den vil hæve renten til 7 pct. fra 5,5 pct. Dermed forsøger banken at afværge en kapitalflugt.

Gazprom slår europæisk rekord

Rusland vil fordoble eksport af olie og gas til Asien

Ny gaskorridor skal vriste EU fri af Rusland

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs