ABB-regnskab rammer plet

Den schweizisk-svenske industrikoncern må se ordrebogen vige, men kan alligevel notere sig en bundlinje på 525 mio. dollar for fjerde kvartal.
RITZAU FINANS

ABB leverede stort set som ventet i fjerde kvartal 2013.

Den schweizisk-svenske industrikoncern oplevede en omsætningsvækst på 3 pct. til 11,37 mia. dollar, og det operationelle resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) voksede i samme takt til 1418 mio. dollar. EBIT faldt dog til 823 mio. dollar fra 863 mio. dollar.

Mens omsætningen var marginalt højere end konsensus ifølge SME Direkt, lå EBIT 47 mio. dollar under.

Bundlinjen faldt til 525 mio. dollar fra 604 mio. dollar i fjerde kvartal sidste år, men matchede præcist det ventede blandt analytikerne, mens ordreindgangen på 10 mia. dollar var 161 mio. dollar højere trods en tilbagegang på 5 pct. Den samlede ordrebog svandt med 11 pct. til 26,05 mia. dollar ultimo året.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

På omsætningssiden leverede ABB inden for elsystemer (Power Systems) en positiv overraskelse, mens de øvrige fire divisioners omsætning alle lå en smule under konsensus.

Ser man på driften klarede tre divisioner sig lidt bedre end ventet, mens to skuffede en smule, fremgår det af estimater fra SME Direkt.

For det kommende regnskabsår er fokus fortsat på den organiske vækst, yderligere besparelser, øgede pengestrømme og et mere stabilt afkast i Power Systems, fremgår det af årsregnskabet for 2013.

ABB foreslår, at udbyttet hæves til 0,70 schweizerfranc mod 0,68 schweizerfranc året før. Der var ifølge SME Direkt ventet et udbytte på 0,69 schweizerfranc.

Endnu et olieselskab dropper polske skiferdrømme

Kinesisk tårnproducent køber op i Esbjerg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også