Statoil misser vigtigt produktionsmål

Den norske energikæmpe kan alligevel ikke indfri produktionsmålet for 2020.
Foto: Harald Pettersen - Statoil
Foto: Harald Pettersen - Statoil

Egentlig havde Statoil et fast mål om at nå en daglig olieproduktion per dag på 2,5 mio. tønder i 2020, men nu erkender den norske oliegigant, at det formentlig ikke kommer til at ske.

I forbindelse med dagens regnskab - som viser tilbagegang både på produktionen og ikke mindst finanserne - må ledelsen indrømme, at det nok kommer til at tage tre til fire år mere, får selskabet kommer op på de 2,5 mio. tønder.

Statoil lander trist regnskab

Det afslører en lillebitte fodnote i det offentliggjorte materiale, som selskabet vil fremlægge ved et investormøde senere i dag i London:

"I henhold til det nuværende anslag vil en produktion på 2,5 mio. tønder olie per dag nås tre-fire efter det tidligere 2020-estimat," lyder det.

Selskabet har ellers tidligere sagt, at der var potentiale til at overgå de 2,5 mio. tønder i 2020, men analytikere har stillet spørgsmålstegn ved, om selskabet kunne indfri målet, eftersom Statoil også har frasolgt en række aktiver i den seneste tid.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Samtidig varsler selskabet i dagens regnskab, at man har tænkt sig at skrue væsentligt ned for investeringerne i de kommende år.

Statoil vil således "blot" investere 20 mia. dollar per år i perioden 2014-2016, hvilket er en tilbagegang på otte pct..Selskabet tilskriver neddroslingen "en streng prioritering og øget kapitaleffektivitet."

I alt forventer Statoil at bore omkring 50 brønde i 2014 og omkring 20 såkaldte "high mipact" brønde mellem 2014-2016.

Norsk olie-håb går konkurs

Finansdirektør smutter fra Statkraft

Analytiker spår flere fyringer i Statoil

BP-boss er bekymret for skotsk løsrivelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også