EnergiWatch

Analytiker spår flere fyringer i Statoil

Olieselskaberne har været for sløve til at omstille sig til en mere stabil oliepris og ikke tænkt på omkostningerne, mener analytiker og venter flere nedskæringer hos Statoil.

Statoil-topchef Helge Lund. Foto: Harald Pettersen - Statoil | Foto: Harald Pettersen - Statoil

Der kan være endnu flere nedskæringer på vej hos norske Statoil, forudser analytiker John A. Schj. Olaisen i ABG Sundal Collier over for Dagens Næringsliv. Olieselskaberne har ifølge ham slet ikke været opmærksomme på de høje omkostninger og levet godt på en høj oliepris. Men olieprisen har efterhånden fundet et stabilt leje, og det rammer dem nu som en boomerang.

"Det har været ti år med apati. Olieselskaberne har været ligeglade med omkostningerne. (...) Det er ligesom den offentlige sektor i Grækenland," siger han til Dagens Næringsliv forud for selskabets kapitalmarkedsdag fredag, hvor resultatet for fjerde kvartal skal præsenteres.

Statoil i storopgør med fagforeninger

Statoil har ellers ikke ligget på den lade side med at skære ned og melde fyringsrunder ud. Senest fortalte selskabet, at 100 stillinger i forretningsudvikling skal væk, hvor antallet af årsværk skal trimmes fra 330 til 220.

"Baggrunden er, at vi gennem de senere år ved hjælp af forretningsudvikling og udforskning har opbygget en meget stærk ressourcebase. Vi har mange muligheder for at videreudvikle Statoil," sagde Jannik Lindbæk, Statoils pressedirektør til Dagens Næringsliv.

Statoil på vej med nye milliard-besparelser

Også inden for IT, finans og administration skal der udliciteres, der betyder, at 209 stillinger i Norge skal nedlægges og 30 uden for Norge.

BP-boss er bekymret for skotsk løsrivelse

Britisk oliekæmpe i stort dyk

Franske selskaber lune på Iran

Amerikanske investorer trækker sig fra Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs