EnergiWatch

Mærsk-sag: Hvornår er et salg et salg?

A.P. Møller - Mærsk kalder Sallings overtagelse af Dansk Supermarked for en overdragelse, men er det det, når et så stort milliardbeløb skifter ejer?

Mens de fleste taler om, at A.P. Møller - Mærsk har solgt det meste af sin andel af Dansk Supermarked til Salling Fondene, bruger Mærsk ikke ordet salg. Selv om et tocifret milliardbeløb, der påvirker Mærsks bundlinje med 14 mia. kr., skifter hænder, taler Mærsk mest om en overdragelse eller ”hand over” på engelsk.

Det undrer den interne kilde fra Mærsk-koncernen, der mandag luftede en kras kritik af topchefen, Nils Smedegaard Andersen, for at have ført de ansatte bag lyset i den måde, han håndterede salget på og kommunikerede om det. Overdragelse eller hand over kan have den betydning, at det er gratis eller billigt eller efterlade det indtryk, at Mærsk har givet sin ejerandel væk, mener kilden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs