Semco med i nyt borerig-værft i Skotland

Semco Maritime har indgået et strategisk partnerskab med det skotske selskab Cromarty Firth Port Authority, der driver Skotlands førende havnefacilitet for rig-opgraderinger.
OLE ANDERSEN, SHIPPINGWATCH

Den danske projekt- og offshore-ingeniørvirksomhed Semco Maritime har indgået et strategisk partnerskab med det skotske selskab Cromarty Firth Port Authority, der ejer og driver Skotlands førende havnefacilitet for rig-projekter. Området ligger ved byen Invergordon, omkring 100 kilometer nordøst for Aberdeen, oplyser Semco Maritime i en pressemeddelelse.

I mere end 40 år har området ved Invergordon leveret ingeniørarbejde og support til Nordsøens energisektor. Havnen har med sin strategisk vigtige placering og sin position som Skotlands dybeste havn gennem tiden håndteret over 650 rigs.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det nye partnerskab med Cromarty Firth Port Authority tilbyder perfekte havnefaciliteter, som i kombination med Semco Maritimes erfaringer med projektledelse og engineering sætter Semco Maritime i stand til at tilbyde områdets rig-kunder optimale vilkår, skriver Semco.

Yderligere investeringer

Det nye partnerskab vil tiltrække projekter til området gennem et bredt udvalg af løsninger til eksisterende og potentielle kunder til gavn for den skotske energisektor, herunder lokale og regionale virksomheder. Havnen vil fortsat udvikle faciliteterne, herunder en udvidelse af Invergordon Service Base med 9 hektar og en ekstra dybvands-kaj. Cromarty Firth Port Authority sørger således for infrastrukturen, mens Semco Maritime bidrager med yderligere investeringer i onshore udstyr, værksteder og andre produktionsfaciliteter.

“For at kunne understøtte Semco Maritimes aktiviteter i Invergordon, styrker vi vores position som serviceleverandør. Det vil sige, at vi udbygger de eksisterende faciliteter inden for logistik, løftegrej til tungt gods og agenturer samt lagerfaciliteter, kontorbygninger og udvidelse af parkeringsområder,” siger Bob Buskie, direktør for Cromarty Firth Port Authority

Aftalen er ifølge Semco en vigtig milepæl i opfyldelsen af Semco Maritimes vækstplan inden for forretningsområdet Rig Projects. De nye rig-faciliteter i Invergordon tilføjer det "tredje ben" til Semco Maritimes allerede eksisterende faciliteter ved Esbjerg og i Norge.

Nyt Nordsø-fund overrasker Wintershall

EU lemper oliesanktioner mod Iran 

Pensionsselskaber investerer millioner i Gasprom 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter