Nykredit: Mærsk går fri af Sverdrup-skuffelse

Mærsk er så stor og har så meget bredde, at aktien ikke rammes af Sverdrup-forsinkelsen, vurderer Nykredit.
Foto: Maersk
Foto: Maersk
AF RITZAU FINANS

Mens de mindre partnere i det store norske oliefelt Johan Sverdrup er hårdt ramt af fredagens melding om, at den første olie er udskudt et år til 2019, går Mærsk ram forbi. Det lyseblå konglomerat nyder godt af sin bredde samt gode nyheder for fragtraterne indenfor containershipping, vurderer A.P. Møller - Mærsk-analytiker hos Nykredit Markets Ricky S. Rasmussen over for Ritzau Finans.

Fredag fortalte Statoil, at konceptplanen for Sverdrup først kommer i starten af 2014 og ikke som tidligere meldt slutningen af 2013. Samtidig kom det frem, at den første olie nu ventes sidst i 2019 og ikke som før ventet i slutningen af 2018. Det sender partnerne i feltet Lundin Petroleum og Det norske oljeselskap ned med omtrent 10 pct. Mærsks B-aktie stiger dog 0,5 pct. til 56.300 kr.

Norske olieaktier straffes for Sverdrup

"Maersk Oil har et mål om at nå 400.000 tønder olie om dagen i 2020, så i forhold til det mål gør det ikke noget, at datoen er rykket i Sverdrup. Det er selvfølgeligt negativt, at man nu skyder det et år, men det ændrer ikke på nogen måde casen i Mærsk. Så længe de rent faktisk får de projicerede 50.000 tønder fra Sverdrup, så er det ikke det store problem, siger Ricky S. Rasmussen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Modvægt fra containere

Samtidig får A.P. Møller - Mærsk fredag godt nyt fra containermarkedet. Her viste spotrateindekset for raterne mellem Asien og Europa blot et begrænset fald på 3,8 pct. til 1526 dollar. Det skete dog efter et solidt hop på 60,7 pct. sidste uge, da Maersk Line og flere andre rederier med succes gennemførte markante ratestigninger.

Gigant-feltet Sverdrup bliver forsinket

"Det er utroligt flot, at raterne ikke sætter sig mere i forhold til den stigning, vi så sidste uge, og den lavsæson, vi er inde i. Så Mærsk har både gynger og karruseller i dag, og det gør forskellen i forhold til de mindre partnere i Sverdrup," siger Nykredit Markets Ricky S. Rasmussen og afslutter:

"Jeg tror bestemt ikke, at nyheden er gået ubemærket hen hos Mærsk-investorer, men vi er i et marked, hvor der er medvind til konjunkturfølsomme aktier som Mærsks."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter