EnergiWatch

Shell søsætter verdens største fartøj

Den fossile kæmpe Shell har netop lanceret et 110 meter højt fartøj, der fuldt lastet vejer 600.000 ton.

Foto: Shell

Energikæmpen Shell har lanceret verdens største fartøj i Sydkorea - et tankskib-formet anlæg, der skal være med til at producere flydende naturgas om få år.

Fartøjet kan ikke betegnes som et skib, da det ikke selv kan sejle, men i stedet må trækkes. Men dets mål er imponerende.

Det er sydkoreanske Samsung Heavy Industries, der står bag byggeriet af fartøjet "Prelude", der måler 488 meter. Det er længere end højden på Empire State Building i New York.

Shell-topchef: Ekstremt svært at forsyne verden med energi

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Foto: Shell
Foto: Shell

Det ventes, at fartøjet kan producere 3,6 mio. ton flydende naturgas hvert år, og anlægget har kapacitet til at opbevare, hvad der svarer til indholdet af omkring 175 olympiske swimming pools.

Med sine 74 meter i bredden og 110 meter i højden kommer fartøjet til at veje mere end 600.000 ton, når det er fuldt lastet. Og det fortrænger samme mængde vand som seks af verdens største hangarskibe.

Det flydende kæmpeanlæg skal efter planen være færdigbygget i september 2016, og fartøjet skal operere ud for Australiens nordvestlige kyst i omkring 25 år.

Fartøjet er bygget til at kunne modstå alt slags vejr - blandt andet de mest kraftfulde kategori fem cykloner.

Shell vil sælge sin skifer

Shell afskriver brønd i Norskehavet

Udsigt til Westminster sætter Shell-hovedkvarter på standby

Foto: Shell
Foto: Shell

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs