Seadrill stærkt igennem andet kvartal

Den norske Maersk Drilling-konkurrent har haft et forrygende andet kvartal og lufter store forventninger til de kommende år.
Foto: Seadrill
Foto: Seadrill
RITZAU FINANS

Norske Seadrill, der ligesom A.P. Møller - Mærsks datterselskabet Maersk Drilling driver offshore borerigge og -skibe, blandt andet i Nordsøen, kom meget stærkt igennem andet kvartal af 2013.

Samtidig varsler selskabet en højvækstperiode, der vil starte i andet halvår og vare helt til 2016, og melder om gode udsigter for markedet takket være et højt investeringsniveau hos olieselskaberne.

Seadrill fik i kvartalet en omsætning på 1268 mio. dollar, en vækst på 13 pct. fra samme kvartal året før, og landede et driftsresultat, EBIT, på 507 mio. dollar - det bedste nogensinde. Til sammenligning var der ventet en marginalt højere omsætning på 1139 mio. dollar og et driftsresultat på 460 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for norske TDN Finans.

Brand i olieraffinaderi efter lynnedslag 

På bundlinjen fik Seadrill et overskud på 1750 mio. dollar før skat, takket være et stort overskud på frasalget af "tender"-rigge i Malaysia. Det bidrog med 1256 mio. dollar til overskuddet i kvartalet.

"De fundamentale udsigter for offshore boreindustrien er fortsat positive. Trenden over de seneste år, hvor de store olieselskaber har fokuseret deres efterforskningsinvesteringer på dybtvandsområder, fortsætter sandsynligvis. Samtidig viser olie- og gasselskaber fortsat præference for nyere, mere avancerede rigge," skriver Seadrill blandt andet i regnskabet.

Seadrill har bestilt en række ultradybvandsrigge, som leveres i de kommende år, og har i alt en ordrebog på 27 rigge. Selskabet har for nylig frasolgt hovedparten af sine aktiviteter inden for almindelige rigge for at fokusere benhårdt på Nordsøen og dybvandsmarkedet. Samme strategi har Maersk Drilling, der har tre rigge til Nordsøen samt fire boreskibe, der kan operere på meget dybt vand, på vej med første levering ventet omkring nytår.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Seadrill køber igen-igen-igen kinesiske borerigge 

DONG finder gas vest for Shetland 

Seadrill bestiller to nye olierigge i Kina

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også