Eksplosion lukker kinesisk olieterminal

En af Kinas største råolieterminaler er fortsat lukket efter eksplosion, der foreløbig har kostet 52 mennesker livet.
Foto: Erik Johansen
Foto: Erik Johansen
JØRGEN RUDBECK, SHIPPINGWATCH

Godt 700 kilometer nord for Shanghai i Qingdao eksploderede en olierørledning ejet af olieselskabet Sinopec fredag. Indtil videre er 52 mennesker omkommet ved eksplosionen og den efterfølgende oliebrand, og 136 er bragt til hospitaler i nærheden, skriver Reuters.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

En del af de dræbte arbejdere døde i forbindelse med, at de forsøgte at udbedre skaderne på den lækkende rørledning, og billeder fra området viser, at eksplosionen har efterladt væltede lastbiler og kratere i asfalten.

Chevron sår tvivl om DONG-projekt til milliarder

Den nærliggende Huangdao Oil Terminal, hvorfra olien lastes og losses, lukkede straks efter ulykken ned, og tankskibe i terminalen blev hurtigt sendt væk fra kajanlægget, da man havde lokaliseret oliespild på havnen. Mandag morgen er terminalen stadig ude af drift af sikkerhedsmæssige hensyn.

Skarp branding sparker Esbjerg ind i fint selskab

Præsident Xi Jinping besøgte sammen med bestyrelsesformand i Sinopec, Fu Chengyu, søndag området, hvor man endnu savner 11 personer, og præsidenten udtalte ifølge en lokal avis, at de ansvarlige for ulykken vil blive fundet og stillet for en domstol, ligesom de ramte familier vil kunne se frem til at modtage en kompensation. Præsidenten har ligeledes beordret, at man langs olieledningen leder efter yderligere læk og sikkerhedsrisici.

I lokalområdet er befolkningen ifølge avisen China Daily utrygge, da eksplosionen skete otte timer efter, at de ansatte havde lokaliseret olielækket, og at de efterfølgende ikke advarede beboerne i området.

I en meddelelse til børsen i Shanghai mandag lyder det fra Sinopec, at man sammen med myndighederne har indledt en undersøgelse af ulykken.

Olieprisen falder efter Iran-aftale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også