Atlantic Petroleum leverer underskud på 24 mio. kr.

Det færørske olieselskabs bundlinje er kraftigt præget efterforskningsomkostninger i årets første ni måneder. Samtidig planlægger selskabet børsnotering.
Foto: Helge Hansen - Statoil
Foto: Helge Hansen - Statoil
RITZAU FINANS OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Olieselskabet Atlantic Petroleum har aflagt regnskab for de første tre kvartaler og må se en væsentlig tilbagegang på nøgleposterne.

Omsætningen viger fra 437 mio. kr. i samme periode sidste år til 328 mio. kr., mens resultatet af den primære drift falder fra et overskud sidste år på 133 mio. kr. til et underskud på 3 mio. kr. Endelig lyder nettoresultetet på et underskud på 24 mio. kr. mod et plus på 38 mio. kr. sidste år.

Tallene hænger dog i høj grad sammen med store efterforskningsudgifter, som lød på 133,8 mio. kr. mod 17,4 mio. kr. i de første ni måneder sidste år. Alligevel er resultatet af den primære drift før efterforskningsudgifter (EBITDAX) dykket ned til 184 mio. kr. fra 318 mio. kr.

Selskabet fastholder dog forventningerne til 2013. Atlantic Petroleum regner fortsat med at komme ud af 2013 med et resultat af primær drift før efterforskningsudgifter (EBITDAX) på 225-275 mio. kr.

Produktionen ventes stadig at udgøre mellem 725.000 og 800.000 tønder olieækvivalenter.

Produktionsdyk rammer Atlantic Petroleum 

Børsen i Oslo

Samtidig skriver selskabet, at man planlægger en børsnotering i Oslo inden årets udgang. Med emissionen, der vil blive gennemført uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer, håber Atlantic Petroleum at rejse 150 til 200 mio. danske kr.

"Den påtænkte børsnotering ventes at give finansiering til selskabets vækstplaner på især den norske kontinentalsokkel," skriver Atlantic Petroleum.

Atlantic vurderer, at der fortsat er gode efterforskningsmuligheder på den norske kontinentalsokkel, og efter overtagelsen af norske Energy Exploration anser selskabet sig for at være velpositioneret til at udvide sin tilstedeværelse i landet.

Om oliefelterne heddet det, at Chestnut i tredje kvartal fortsatte med at udvikle sig bedre end ventet, og at kontrakten for Hummingbird FPSO blev underskrevet i slutningen af august. En produktionsbrønd er lige nu ved at blive boret i Ettrick-feltet, og produktion fra brønden ventes at starte tidligt i november. Udviklingen af Orlando fortsætter, og Kells-feltet bevæger sig mod en feltudviklingsplan i 2014.

"Disse to felter repræsenterer betydelig værdi for Atlantic Petroleum, og vil i overensstemmelse med planen udgøre størstedelen af selskabets olieproduktion efter 2015," skriver selskabet i regnskabet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Atlantic Petroleum har allerede kig på en række senfase efterforskningsaktiver i Norge, og venter forudset en vellykket emission at kunne indgå en eller flere aftaler vedrørende disse aktiver i løbet af 2014.

Atlantic Petroleums aktier er allerede noteret på Nasdaq OMX-børserne i København og Reykjavik, men sidstnævnte vil snart blive annulleret, skriver selskabet i en separat meddelelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs