EnergiWatch

Shell går 31 procent tilbage i indtjening

Olie- og gaskæmpen Royal Dutch Shell lider under højere omkostninger ved udforskning og svagere afsætning fra industrien.

Peter Voser, CEO i Royal Dutch Shell. | Foto: Shell

To mia. dollar mindre på bundlinjen er hvad olie- og gasselskabet Royal Dutch Shell må se i øjnene, efter resultatet for 3. kvartal netop er fremlagt. En indtjening på 4,25 mia. dollar blev det til i 3. kvartal - hvilket er 2 mia. dollar mindre end i samme kvartal året før. Eller et fald på 31 procent.

Shell-topchef: Ekstremt svært at forsyne verden med energi

Selskabet forklarer selv nedgangen i indtjening med flere ting. Dels er afsætningen i industrien lavere end forventet, omkostninger ved olie- og gasefterforskningen har vist sig højere end forventet, volumen har været lavere på grund af vedligeholdelse og udskiftning af udstyr og endelig har forretningen i Nigeria - der står for en stor del af Shells reserver - vist sig vanskeligere end forventet.

Shell åbner irakisk oliefelt

Shell vælger overraskende CEO

Shell producerede 2,931 mio. tønder olie om dagen i 3. kvartal 2013 - hvilket er to procent færre end i samme periode året før.

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs