Oliemarkedet tilbage til fundamentale forhold

Efter den politiske strid i USA er overstået i denne omgang, går olieprisen op, og markedet fokuserer på de traditionelle faktorer.
RITZAU FINANS

Olieprisen stiger en anelse mandag morgen på de internationale råvaremarkeder.

Investorerne er begyndt at se på de fundamentale forhold frem, nu hvor de politiske slagsmål i Washington er begravet i alt ford for et stykke tid. Det får analytikere og økonomer til at imødese de økonomiske nøgletal, der noget forsinket vil ramme markedet i den kommende uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 110,05 dollar mod en pris på 109,60 dollar fredag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 101,20 dollar, hvor en tønde fredag eftermiddag kostede 101,00 dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vi er ved at vende tilbage til mere olie-specifikke markedsdrivere på markedet, så lageropgørelserne vil være vigtigt. På kort sigt kan markedet bevæge sig lavere for at se, om der er en reel støtte, som vil holde markedet oppe," siger markedsstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Det amerikanske energiministeriums ugentlige opgørelse blev udsat sidste onsdag på grund af den delvise regeringsnedlukning.

Norske olieindtægter styrtdykker

Gazprom risikerer gigantbøde for urent trav

Olieboss: Vores forretningsmodel er truet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også