EnergiWatch

Borerigge kan blive terrormål

Er olieplatforme og borerigge et oplagt mål for terrorister. Det mener de norske antiterrormyndigheder.

En terroraktion på åbent hav mod en af Nordsøens olieplatforme og borerigge synes måske usandsynligt for de fleste, men ikke for de norske sikkerhedsmyndigheder, der netop skal tage sig af trusler og sikkerhed på de mange installationer i Nordsøen og Norskehavet.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) og Nasjonal Sikkerhetsmyndighed (NSM) vurderer således ifølge Dagens Næringsliv, at den norske oliesektoren er et højt prioriteret mål både for spionage og terror.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det er ikke mindst installationernes symbolværdi for den norske økonomi, der går dem til oplagte mål for terror, mener myndighederne.

Det norske Olje- og Energidepartement deler dog ikke vurderingen, og mener ikke, at installationerne har brug for en opgradering af sikkerheden.

Men det forstår den Nasjonale Sikkerhetsmyndighed ikke:

"Vi stiller spørgsmål ved, at departementet mener, de ikke behøver sikkerhedsloven på det felt," siger afdelingsdirektør, Carsten Rapp, til Teknisk Ukeblad.

Norsk oliefond investerer i skattely

Medie: Maersk Drilling tæt på britisk storkontrakt 

Norske olieselskaber spår rekordstore investeringer 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs