Aker-topchef: Vild vækst venter os

De næste fem år bliver med vilde vækstrater, siger Aker Solutions-topchef Øyvind Eriksen. Han har lige skuffet med sløje tal for første halvår.
Troll B platformen i Nordsøen | Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Troll B platformen i Nordsøen | Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Det kommer til at buldre derudaf de næste fem år for norske Aker Solutions, der leverer komponenter til offshore olieindustrien.

Sådan lyder det i kølvandet på et ellers magert halvårsregnskab fra selskabets topchef Øyvind Eriksen. Han siger til dn.no, at Aker Solutions mærker en stærk efterspørgsel på tværs af selskabets forretningsområder.

Færre opgaver presser Aker Solutions resultat

Aker vinder storkontrakt i Nordsøen 

Her fremhæves Subsea-forretningen, hvor selskabet i andet kvartal indgik sin hidtil største Nordsø-kontrakt på 440 mio. dollar, knap 2.5 mia. kr. Flere lignende projekter er på trapperne siger Øyvind Eriksen, som ifølge dn.no også læner sig op af prognoser, som forudser, at investeringer olie-gasfelter i år når 678 mia. dollar, 3.800 mia. kr. - en stigning på 10 pct. i forhold til 2012.

"Der er ventet en årlig vækst på 8-10 pct. over den næste fem år," siger Eriksen til dn.no.

Topchefen hæfter sig samtidig ved, at væksten i investeringer vil være stærkest inden for offshore-området, hvor Aker Solutions opererer.

Udmeldingerne kommer efter et regnskab for andet kvartal, der viste en faldende indtjening i forhold til samme periode sidste år.

Konkret faldet resultat til 946 mio. NOK mod 1.36 mia. NOK i samme periode sidste sår. En lavere kapacitetsudnyttelse og en tyndere ordreindgang lægger til grund for det store fald, oplyser selskabet.

Foto: Udsigt til store olie-investeringer til havs giver Øyvind Eriksen, Aker Solutions-topchef, stor tro på fremtiden.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter