EnergiWatch

Aker vinder storkontrakt i Nordsøen

Aker Solutions har vundet en kontrakt på værdi op til 440 mio. dollar. Selskabet skal levere et subsea production system til udviklingen af et oliefelt i den britiske del af Nordsøen.

Norske Aker Solutions kan mandag offentliggøre deres hidtil største kontrakt i den britiske del af Nordsøen. Til udviklingen af et oliefelt skal selskabet nemlig levere et subsea production system med en værdi, der kan løbe op på 440 mio. dollar. Det fremgår af en fondsbørgsmeddelelse.

"Dette er den største subsea-kontrakt, vi har vundet i Storbritannien," siger Alan Brunnen, leder af Aker Solutions' subsea-forretning. "Den konsoliderer vores position i Storbritannien yderligere, hvilket er vores største hub udenfor Norge."

Statoil skrotter kontrakt på 11 mia. kr. 

Ordren indeholder subsea-teknologier, der er nye i det britiske marked, skriver selskabet i meddelelsen, hvor både feltets navn og operatør holdes skjult fra offentligheden. De første leveringer af materiale forventes at ske i første halvdel af 2014, men kontrakten er underskrevet og booket som ordreindgang i andet halvår af 2013.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs