Aker vinder storkontrakt i Nordsøen

Aker Solutions har vundet en kontrakt på værdi op til 440 mio. dollar. Selskabet skal levere et subsea production system til udviklingen af et oliefelt i den britiske del af Nordsøen.
JAKOB VESTERAGER, SHIPPINGWATCH

Norske Aker Solutions kan mandag offentliggøre deres hidtil største kontrakt i den britiske del af Nordsøen. Til udviklingen af et oliefelt skal selskabet nemlig levere et subsea production system med en værdi, der kan løbe op på 440 mio. dollar. Det fremgår af en fondsbørgsmeddelelse.

"Dette er den største subsea-kontrakt, vi har vundet i Storbritannien," siger Alan Brunnen, leder af Aker Solutions' subsea-forretning. "Den konsoliderer vores position i Storbritannien yderligere, hvilket er vores største hub udenfor Norge."

Statoil skrotter kontrakt på 11 mia. kr. 

Ordren indeholder subsea-teknologier, der er nye i det britiske marked, skriver selskabet i meddelelsen, hvor både feltets navn og operatør holdes skjult fra offentligheden. De første leveringer af materiale forventes at ske i første halvdel af 2014, men kontrakten er underskrevet og booket som ordreindgang i andet halvår af 2013.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også