EnergiWatch

Oliejagt på vej i Ecuadors regnskov

Ecuadors regering vil åbne op for olieboringer i Amazonas' regnskov, efter det ikke lykkedes at finde penge til fredningsfond.

Foto: Wikipedia

Hverken Ecuadors regering, befolkning eller FN ønsker, at der skal bores efter olie en særlig naturig del af landets regnskov, men for nylig meldte præsident Rafael Correa ud, at det ikke længere er muligt at stoppe oliejagten.

Det skyldes, at det internationale samfund alligevel ikke har formået at samle de 3,6 mia. dollar sammen, der skulle være landets incitament til at lade landområdet være og forhindre udledning af 400 mio. ton CO2.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det fortalte præsidenten under en tv-transmitteret tale til nationen, hvor han gav skylden på internationale samfund, skriver UPI:

"Vi bad ikke om velgørenhed... vi bad om fælles ansvarlighed i kampen mod klimaforandring," lød det fra præsidenten, som samtidig lagde vægt på, at Ecuador har brug for olieindtægterne for at løfte befolkningen ud af fattigdom.

Det kom i sidste uge frem, at der kun var indsamlet omkring ti pct. af de 3,6 mia. dollar, som en fond under FN havde sat sig for at samle ind for at undgå olieboringer i områderne Ishpingo, Tambococha og Tiputini, som menes at indeholde 846 mio. tønder olie i den såkaldte Yasuni National Park.

En undersøgelse har vist, at 78 pct. af befolkningen i Ecuador er imod olieboringer i regnskoven.

Statoil sælger for 15 mia. kr. 

Avis: Mærsks olieinvesteringer bekymrer investorer 

EU: Se fordomsfrit på skifergas 

Frackings forbandelse eller frelse

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs