EnergiWatch

Saudier køber ind for milliarder hos Siemens

Tyske Siemens skal levere komponenter for 5,5 mia. kr. til verdens største gasfyrede kraftværk i Saudi-Arabien.

Saudi-Arabien satser stort på et gasfyret kraftværk med en kapacitet på hele 4.000 MW. (ikke billledet).

En ny Siemens-ordre fra verdens største olieselskab, det statsejede Saudi Aramco, sender godt 5,5 mia. kr. i kassen hos det tyske industri-konglomerat.

Ordren fra saudierne består af nøgle-komponenter til Jazan-værket, der med en kapacitet på 4.000 MW, bliver verdens største gasfyrede kraftværk, når det står klar.

Til sammenligning investerede DONG Energy i 2009 600 mio. pund, godt 5 mia. kr., i det gasfyrede Severn-kraftværk i Wales, der har en kapacitet på cirka 850 MW.

Siemens i aftale med Mærsk-selskab

Tre Kosovo-ordrer på vej til Siemens

EU: Se fordomsfrit på skifergas 

Bygges på den Arabiske Halvø

Siemens meddeler, at ordren er den største selskabet hidtil har modtaget fra Saudi Aramco, der står for opførelsen af Jazan-værket, som skal bestå af i alt fem enheder. Driften af de to første enheder er planlagt til at gå i gang i foråret 2016, mens de resterende enheder startes op i løbet af 2017.

Konkret skal tyskerne levere 10 gasturbiner, der er specialdesignet til syntetisk gas og diesel-brændstof. Heraf bliver seks produceret i Dammam i Saudi-Arabien, oplyser Siemens.

Saudi Aramco blev nationaliseret i 1980 efter en årrække, hvor kongefamilien, der sidder på magten i landet, havde øget ejerandelen i det lukrative selskab. Den royale familie med kong Abdullah i spidsen sidder stadig på magten i landet - og et 100 pct. ejerskab af Saudi Aramco, der fortsat er verdens største olieselskab.

Antallet af saudier forventes at stige fra 28 til 34 mio. indtil 2020, og det sender efterspørgslen efter energi i vejret. For at møde efterspørgslen skal produktionen stige med seks pct. årligt, og det betyder, at den samlede energiproduktion i landet skal fordobles til 140 gigawatt i 2020.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs