Saudier køber ind for milliarder hos Siemens

Tyske Siemens skal levere komponenter for 5,5 mia. kr. til verdens største gasfyrede kraftværk i Saudi-Arabien.
Saudi-Arabien satser stort på et gasfyret kraftværk med en kapacitet på hele 4.000 MW. (ikke billledet).
Saudi-Arabien satser stort på et gasfyret kraftværk med en kapacitet på hele 4.000 MW. (ikke billledet).

En ny Siemens-ordre fra verdens største olieselskab, det statsejede Saudi Aramco, sender godt 5,5 mia. kr. i kassen hos det tyske industri-konglomerat.

Ordren fra saudierne består af nøgle-komponenter til Jazan-værket, der med en kapacitet på 4.000 MW, bliver verdens største gasfyrede kraftværk, når det står klar.

Til sammenligning investerede DONG Energy i 2009 600 mio. pund, godt 5 mia. kr., i det gasfyrede Severn-kraftværk i Wales, der har en kapacitet på cirka 850 MW.

Siemens i aftale med Mærsk-selskab

Tre Kosovo-ordrer på vej til Siemens

EU: Se fordomsfrit på skifergas 

Bygges på den Arabiske Halvø

Siemens meddeler, at ordren er den største selskabet hidtil har modtaget fra Saudi Aramco, der står for opførelsen af Jazan-værket, som skal bestå af i alt fem enheder. Driften af de to første enheder er planlagt til at gå i gang i foråret 2016, mens de resterende enheder startes op i løbet af 2017.

Konkret skal tyskerne levere 10 gasturbiner, der er specialdesignet til syntetisk gas og diesel-brændstof. Heraf bliver seks produceret i Dammam i Saudi-Arabien, oplyser Siemens.

Saudi Aramco blev nationaliseret i 1980 efter en årrække, hvor kongefamilien, der sidder på magten i landet, havde øget ejerandelen i det lukrative selskab. Den royale familie med kong Abdullah i spidsen sidder stadig på magten i landet - og et 100 pct. ejerskab af Saudi Aramco, der fortsat er verdens største olieselskab.

Antallet af saudier forventes at stige fra 28 til 34 mio. indtil 2020, og det sender efterspørgslen efter energi i vejret. For at møde efterspørgslen skal produktionen stige med seks pct. årligt, og det betyder, at den samlede energiproduktion i landet skal fordobles til 140 gigawatt i 2020.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også