EnergiWatch

Shell vil investere 17 mia. kr. årligt i Nordsøen i 20 år

Nordsøen er ikke kun for de små selskaber i olie- og gasbranchen, lyder det fra britisk Shell-formand. Selskabet investerer 17 mia. kr. årligt over de næste 10-20 år i området.

Nordsøen er ikke kun for nichespillere i olie- og gasbranchen.

Det slår Ed Daniels, formand for Shell i Storbritannien, fast i et interview med britiske The Daily Telegraph.

"Det er en udbredt misforståelse, at alle de store olieaktører - inklusiv Shell - ikke er specielt interesserede i Nordsøen. Men det er slet ikke rigtigt," siger Ed Daniels til avisen.

Shell Q2: Svigtende indtjening skuffer 

Han fortæller, at Shell planlægger at investere to mia. britiske pund om året i Nordsøen - eller omkring 17 mia. danske kroner - enten i nye eller eksisterende aktiviter over de næste 10-20 år.

"Jeg tror, at Nordsøen har årtier med aktivitet tilbage," siger Ed Daniels.

Kommentarerne kommer efter, at en ny undersøgelse ifølge The Daily Telegraph har vist, at 40 pct. af selskaberne i Nordsøen ikke producerer olie.

Nordsøen: Olieproduktionen faldt i juni

Undersøgelsen fra Hannon Westwood viser, at ud af 131 selskaber i området, har 55 ingen olie- og gasreserver. Samtidig er produktionen faldet kraftigt.

Produktionen forventes i år at nå 1,5 mio. tønder olie om dagen, og det er ny bundrekord. På toppen blev der hevet 4,5 mio. tønder olie op om dagen.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs