Forbedrede udsigter presser oliepris op

En række amerikanske nøgle sender tilliden og olieprisen op.
RITZAU FINANS

Endnu et sæt stærke nøgletal fra USA torsdag giver oliepriserne et skub op fredag morgen. De gode økonomiske data strømmer ind fra nær og fjern, og de positive udsigter for hele den globale økonomi er i løbet af tre dage blevet hentet frem fra gemmerne og støvet af.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 110,05 dollar mod en pris på 109,20 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 108,60 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 107,80 dollar.

"Tilliden er kommet tilbage til markedet. Tallene var gode i går, men vi vil vente og se, hvad der sker med jobrapporten fredag," siger råvareanalytiker Jonathan Barratt fra Barratt's Bulletin i Sydney til Bloomberg News.

Han hentyder til de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, som torsdag viste sig stærkere end ventet. Indekset steg til 55,4 fra 50,9, mens konsensus var et indeks på 52,0.

Olieprins udstiller Opec-dilemma 

Samtlige komponenter lå klart over den magiske grænse på 50, som skiller fremgang fra tilbagegang, med undtagelse af lagrene, som faldt. Men det er på sin side positivt for de fremtidige produktionsforventninger.

Fra arbejdsmarkedet var der også positive tegn. Antallet af nytilmeldte ledige i USA faldt til det laveste i fem år, da 326.000 meldte sig til understøttelse i sidste uge. Analytikerne havde spået at der ville være 345.000 nye ledige.

Fredag kommer den yderst vigtige arbejdsmarkedsrapport fra de amerikanske myndigheder.

Olie: Intervalhandel i sommerramt marked 

Russisk salg hiver Hess-regnskab op 

Fransk oliegigant melder fald for andet kvartal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter