Olie: Intervalhandel i sommerramt marked

Oliepriserne holder sig stabilt fredag morgen som følge af sommerafdæmpning.
RITZAU FINANS

Der er roligt på de internationale råvaremarkeder fredag morgen. De fleste segmenter handler inden for de seneste dages interval og markedet er præget af sommerperiodens afdæmpende indvirkning på markederne.

OPEC's indtjening vil dykke efter rekordår 

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 107,70 dollar mod en pris på 107,40 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 105,60 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 104,50 dollar.

"Gassen er gået lidt ud af ballonen i markedet. Dataene fra USA er blandede, men i det store og hele er de støttende," siger råvareanalytiker Jonathan Barratt fra Barratt's Bulletin i Sydney til Bloomberg News.

Olieopkøb på laveste niveau siden finanskrisen 

Torsdag var der positive indikationer fra amerikansk industri. Ordreindgangen på varige forbrugsgoder steg med 4,2 pct. på månedsbasis i juni, hvilket var en positiv overraskelse, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde forudset en vækst på 1,4 pct.

Samtidig viste den reviderede opgørelse fra måneden før en stigning i ordreindgangen på 5,2 pct., hvor der tidligere var meldt om en stigning på 3,7 pct.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter