EnergiWatch

Argentina byder Chevrons milliardsatsning velkommen

Den amerikanske energigigant har indgået partnerskab om skifergasudvinding i Argentina til 8,5 mia. kr. Guleroden for Chevron er bl.a. skattefritagelse.

Argentinas præsident, Cristina Fernandez, har givet særlige privilegier til udenlandske olieselskaber. | Foto: Eduardo Verdugo/ AP

Det er ikke kun i USA, at den vilde jagt på skifergas drøner derudad. Argentina rummer også store reserver, og derfor har amerikanske Chevron nu indgået en aftale med det statskontrollerede olieselskab YPF om at udvinde gas for i alt 8,5 mia. kr., skriver nyhedsbureauet AP.

Joint venture-aftalen er den første store udenlandske investering fra et olieselskab siden præsident Cristina Fernandez overtog kontrollen af YPF fra spanske Grupo Repsol sidste år. 

Præsidenten har i denne uge udstedt to dekreter, der giver særlige privilegier til udenlandske olieselskaber, der investerer mere end en mia. dollar i skifergas-udviklingen i Argentina. Dekreterne indebærer, at de udenlandske selskaber efter år vil få lov til at eksportere 20 pct. af skiferudvindingen uden at betale skat.

Golfen boomer igen

Samarbejdet mellem YPF og Chevron vil begynde med et pilotprojekt til 300 mio. dollar, hvor der via fracking skal bores mere end 100 brønde i Neuquen-provinsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs