Europæiske olieudgifter for milliarder i 2016

I løbet af de næste par år vil udgifterne til olieboringer i Europa stige med omkring 15 mia. kr. Særligt en række nye projekter på den norske sokkel driver udviklingen, viser rapport.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Udgifterne til at bore efter olie i Europæiske farvande vil i 2016 ramme 71 mia. kr., viser en rapport fra GBI Research. Norge vil være den primære bidragyder til den udvikling gennem nye udviklingsprojekter på den norske sokkel.

Olieopkøb på laveste niveau siden finanskrisen 

Ifølge rapporten vil landet bruge omkring 25 mia. kr. i 2016, mens Storbritannien følger lige efter med udgifter på 20 mia. kr. Begge lande har i det hele taget stor indflydelse på udviklingen inden for offshore-sektoren, konstaterer GBI Research:

"(...) med offshore Exploration & Production, investeringer i boringer og aktivitet har de to lande tilsammen stået for omkring 75 pct. af de samlede udgifter til offshore og boringer i den europæiske region," står der i rapporten.

Herefter følger Danmark og Holland. Der er dog fortsat en række udfordringer for de fremtidige projekter. GBI Research peger blandt andet på EU's reguleringer for området, som forventes at skabe strengere krav til industrien

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også