EnergiWatch

Europæiske olieudgifter for milliarder i 2016

I løbet af de næste par år vil udgifterne til olieboringer i Europa stige med omkring 15 mia. kr. Særligt en række nye projekter på den norske sokkel driver udviklingen, viser rapport.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Udgifterne til at bore efter olie i Europæiske farvande vil i 2016 ramme 71 mia. kr., viser en rapport fra GBI Research. Norge vil være den primære bidragyder til den udvikling gennem nye udviklingsprojekter på den norske sokkel.

Olieopkøb på laveste niveau siden finanskrisen 

Ifølge rapporten vil landet bruge omkring 25 mia. kr. i 2016, mens Storbritannien følger lige efter med udgifter på 20 mia. kr. Begge lande har i det hele taget stor indflydelse på udviklingen inden for offshore-sektoren, konstaterer GBI Research:

"(...) med offshore Exploration & Production, investeringer i boringer og aktivitet har de to lande tilsammen stået for omkring 75 pct. af de samlede udgifter til offshore og boringer i den europæiske region," står der i rapporten.

Herefter følger Danmark og Holland. Der er dog fortsat en række udfordringer for de fremtidige projekter. GBI Research peger blandt andet på EU's reguleringer for området, som forventes at skabe strengere krav til industrien

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs