EnergiWatch

Britisk energigigant napper ny finansdirektør

Simon Lowth vender tilbage til energibranchen som ny CFO for britiske BG Group efter et smut forbi medicinalbranchen.

Foto: AstraZeneca/ PR

Den svenske-britiske medicinalvirksomhed AstraZeneca mister nu sin Chief Financial Officer til energiselskabet BG Group.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er tilsyneladende en beslutning om at hente Pascal Soriot til den ledige direktørstol i AstraZeneca frem for at vælge Simon Lowth, der har fået ham til at skifte til BG Group, hvor han ligeledes bliver CFO, skriver mediet.

I BG Group afløser han den midlertidige CFO, Den Jones, som har siddet i stillingen, siden Fabio Barbossa blev alvorligt syg i februar, skriver Reuters. Barbosa har siden helt forladt selskabet.

Olieselskaber trækker mandskab ud af Egypten 

BG Group har ligeledes fået sig en ny CEO i Chris Finlayson, og sammen med ham skal Simon Lowth sikre den økonomiske vækst i selskabet gennem fokus på partnerskaber og salg af selskabets opdagelser fra LNG-forretningen.

Det er ikke første gang, at den nu tidligere AstraZeneca-direktør prøver kræfter med energibranchen. Han startede således i 2003 i Scottish Power, hvor han med tiden blev finansdirektør og var frem til 2007, inden han blev CFO i AstraZeneca.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs