EnergiWatch

Olieselskaber trækker mandskab ud af Egypten

Den stigende uro får nu flere store europæiske olieselskaber til at trække mandskab ud af Egypten. Hos A.P. Møller-Maersk, som bl.a. har et joint venture i landet, følger man udviklingen.

Foto: Josef Polleross

En række olieselskaber tager nu konsekvensen af den tiltagende vold i Egypten, som foreløbig har kostet 35 lokale livet.

Store selskaber som BP og BG Group har trukket, hvad de kalder "ikke-essentielle" medarbejdere ud af det uroplagede land.

Ifølge Bloomberg har BG Group således trukket 100 ansatte fra landet, mens det for BP handler om 60 medarbejdere. Samtidig har Shell oplyst, at det hollandske selskab midlertidigt har flyttet en række ansatte.

"Hovedprioriteten er sikkerhed for personalet. Som alle andre fortsætter vi med at monitorere situationen," udtaler Mark Todd, talsmand hos BG Group, ifølge Bloomberg.

Foreløbig har olie- og gasproduktionen ikke været berørt at urolighederne, lyder det fra selskaberne.

Massiv prisstigning på egyptisk uro 

Hos  A.P. Møller-Maersk, der har flere forretningsaktiviteter i Egypten, hvoraf Egyptian Drilling Company, APM Terminals og Maersk Drilling er de største, holder man sig foreløbigt i ro, oplyser pressechef Louise Münter per mail:

"På nuværende tidspunkt fortsætter vores aktiviteter uændret,  men vi følger udviklingen, samt  myndighedernes anbefalinger tæt og tager de nødvendige skridt for at sikre vores medarbejdere og pårørende, samt vores aktiviteter. På grund af ferieperioden er mange af vore udsendte medarbejdere og deres pårørende dog allerede ude af Egypten."

Maersk Drilling: Ældre forretninger kan komme til salg

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs